Top Social Icons

16 Νοεμβρίου 2018

Τηγανητά Μήλα

Τηγανητά Μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί πάντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.

Υλικά

2 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες
25 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
75 γρ. φαρίνα
100 ml γάλα
15 γρ. βούτυρο λιδιωμένο
½ κουταλάκι υγρή βανίλια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Οδηγίες

Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με την άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την υπόλοιπη άχνη μέσα σε ένα μπολ. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό μαζί με το γάλα αφού τα έχουμε χτυπήσει.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και παίρνουμε μία μία τις φέτες μήλου, τις βουτάμε στο μείγμα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε μαζί με παγωτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια