Top Social Icons

24 Νοεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα με Αποξηραμένα Φρούτα και Amaro

Βασιλόπιτα με Αποξηραμένα Φρούτα και Amaro


Υλικά


200 gr. αγελαδινό βούτυρο
3 κρόκους αυγών
1 μεγάλο αυγό
180 gr. ζάχαρη
225 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml. Amaro
200 gr. αποξηραμένα φρούτα
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού Μαχλέπι
¼ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι



Εκτέλεση


Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα βάζουμε μαζί με τις σταφίδες σε ένα μπωλ, περιχύνουμε με το Amaro και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Ανακατεύουμε το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού με το baking powder και την σόδα.
Προσθέτουμε στο μείγμα 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το γάλα και τα ξερά φρούτα με το λικέρ, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ακανατεύοντας μέχρι να πάρουμε μια κολλώδη ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή με έλασμα, τοποθετούμε το φλουρί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για περίπου 50 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια