Υλικά για 8 άτομα
500 ml κρέμα γάλακτος2 φακελάκια ζελέ φράουλα
1½ πακέτο πτι μπερ
100 γρ βούτυρο
1 κιλό φράουλες
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το ένα φακελάκι ζελέ βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε(σε μορφή άμμου) τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ενσωματώνουμε.
- Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε 26 εκατοστών φόρμα.
- Αναμειγνύουμε την σαντιγί με όσες κομμένες φράουλες επιθυμούμε και προσθέτουμε το χλιαρό ζελέ. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε το μίξερ.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό μας για 6 ώρες στο ψυγείο.
- Κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε κυκλικά, σε στρώσεις σύμφωνα με το μέγεθός τους.
- Τις περιχύνουμε με κρύο παχύρευστο ζελέ για να παραμείνουν στην θέση τους και βάζουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε όταν το ζελέ έχει σταθεροποιηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια