Top Social Icons

26 Νοεμβρίου 2016

Τα μουστατσόνια της Κέρκυρας

 Τα μουστατσόνια της Κέρκυρας

Παραδοσιακά μπισκοτάκια αμυγδάλου με βενετσιάνικο όνομα, που συνοδεύουν καφέ ή τσάι. 


Υλικά


    5 κούπες αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
    2 κούπες ζάχαρη
    3 αυγά
    1 βανίλια
    κρυσταλλική ζάχαρη για γαρνίρισμα



Εκτέλεση 


    Στεγνώνουμε καλά τα αμύγδαλα σε ζεστό φούρνο για 10'. Όταν κρυώσουν, τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

    Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και τη βανίλια.

    Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί. Με μικρό κουταλάκι παίρνουμε λίγο λίγο απ' το μείγμα και το ρίχνουμε στο χαρτί. Το πατάμε να πλατύνει και του δίνουμε ελαφρώς στρογγυλό σχήμα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ των μπισκότων γιατί κατά το ψήσιμο θα πλατύνουν κι άλλο.

    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, σιγανό φούρνο στους 140-150° C για 15'. Τα βγάζουμε απ' το φούρνο, πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε όπως είναι μέχρι να κρυώσουν καλά και να σφίξουν. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα ή δοχείο φύλαξης.



«ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ -Με αμύγδαλα, καρύδια και μέλι», της Σιμώνης Καφίρη. Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια