Top Social Icons

16 Αυγούστου 2019

Παγωτό καρύδα με ρούμι και μοσχολέμονο

 Παγωτό καρύδα με ρούμι και μοσχολέμονο

Υλικά για 4 άτομα

    200 ml πλήρης κρέμα γάλακτος
    400 ml γάλα καρύδας
    150 γρ. ζάχαρη
    75 ml χυμό λάιμ
    ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
    2 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι

Εκτέλεση 

    Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και 100 γρ ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στην κατάψυξη. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των μοσχολέμονων (λάιμ) σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε κι αυτό στην κατάψυξη.

    Όταν έχουν μισοπαγώσει τα δύο μείγματα, τα ρίχνετε στο μπολ του μίξερ (είναι καλό να το έχετε βάλει στην κατάψυξη για λίγο) και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το ρούμι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

    Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλη μια φορά. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες ή όσο χρειάζεται ο καταψύκτης σας μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.

Συμβουλή

Ολόκληρο ή ένα  μέρος του μείγματος του παγωτού μπορείτε να το αδειάσετε στις ειδικές θήκες για παγωτό-ξυλάκι. Βυθίζετε σε κάθε θήκη από ένα ξυλάκι πριν βάλετε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει για τελευταία φορά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια