Top Social Icons

21 Δεκεμβρίου 2019

Μπισκότα για βασιλιάδες -Η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας δημοσίευσε συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια

Μπισκότα για βασιλιάδες -Η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας δημοσίευσε συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται πια προ των πυλών και όλοι είμαστε σε mood προετοιμασίας. Ψάχνουμε νόστιμες συνταγές, οι οποίες να είναι βέβαια και εύκολες, αλλά και πρωτότυπες.

Σε μια ανάλογη προετοιμασία φανταζόμαστε θα βρίσκεται και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Μάλιστα, στο πνεύμα των ημερών, το επίσημο site της βασιλικής οικογένειας δημοσίευσε μια υπέροχη συνταγή για κουλουράκια, την οποία αποκαλύπτουν οι royal pastry chefs.
Τα “Cinnamon Stars” είναι ουσιαστικά μπισκότα σε σχήμα αστεριών και φεγγαριών με γεύση κανέλας. Ωστόσο, όπως γράφει η λεζάντα στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του Στέμματος στο Instagram, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να κάνετε πολλά ακόμα σχήματα.

Η συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα του Παλατιού

Υλικά:
  • 360 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 85 γρ. ασπράδια αβγού
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 115 γρ. φρούτα γλασέ
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • 12 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κ.σ. γαρύφαλλο σε σκόνη




Ετοιμασία:
  • Το Παλάτι συμβουλεύει να βγάλετε τα φρούτα γλασέ από τη συσκευασία και να τα ανακατέψετε λίγο, ώστε να γίνουν σαν «πάστα».
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια αβγού και τον χυμό λεμονιού μέχρι να βγει μια αφράτη μαρέγκα. Αφαιρέστε το 1/3 της μαρέγκας, καθώς θα σας χρειαστεί αργότερα.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά, ώσπου να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, σαν ζύμη.
  • Με τα χέρια σας, δουλέψτε τη ζύμη και μεταφέρετέ τη σε ταψί, όπου θα έχετε απλώσει χαρτί φούρνου. Απλώστε με τα χέρια σας τη ζύμη και βάλτε ακόμα ένα χαρτί φούρνου από πάνω. Με τον πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να φτάσει περίπου το ένα εκατοστό σε πάχος.
  • Αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος από το πάνω μέρος και απλώστε τη μαρέγκα, που είχατε αφήσει στην άκρη, πάνω στην ανοιχτή ζύμη.
  • Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, ώστε να σφίξει.

  • Ύστερα, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε τα μπισκότα στα σχήματα που θέλετε. Αν χρησιμοποιείτε φορμάκια, το Παλάτι προτείνει να τα βουτάτε πρώτα σε ζεστό νερό, ώστε να βγάζετε πιο εύκολα το μπισκότο.
  • Ψήστε τα μπισκότα σε φούρνο με αέρα για 12-15 λεπτά στους 160 βαθμούς. Στις οδηγίες του Παλατιού διαβάζουμε ότι καλύτερο είναι να ψήσουμε τα μπισκότα με τη λειτουργία μόνο της κάτω σχάρας, ώστε το πάνω μέρος να παραμείνει λευκό.
  • Τα μπισκότα είναι έτοιμα, εφόσον μπορείτε να ανασηκώσετε τις άκρες τους εύκολα με ένα μαχαίρι βουτύρου. Στο κέντρο πρέπει να παραμείνουν μαλακά και «μαστιχωτά».
  • Πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
Στις οδηγίες διαβάζουμε ότι διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο έως και δύο μήνες!


πηγή






Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια