Top Social Icons

14 Απριλίου 2019

Πασχαλινά Γιαννιώτικα κουλουράκια

Πασχαλινά Γιαννιώτικα κουλουράκια


Υλικά


Υλικά για 50 κουλούρια:

  •     40 γρ. αμμωνία
  •     500 γρ. ζάχαρη
  •     1 κουτ. σούπας βανίλια
  •     125 ml γάλα χλιαρό
  •     1.200 γρ. αλεύρι μαλακό
  •     250 γρ. Flora με βούτυρο
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     10 αυγά
  •     Χυμός από 2 πορτοκάλια
  •     1 σφηνάκι κονιάκ
  •     1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για επάλειψη

 Εκτέλεση


  1.     Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τη βανίλια.     
  2.     Σ’ ένα ποτήρι με τον χυμό του πορτοκαλιού προσθέτουμε την αμμωνία.     
  3.     Βάζουμε το Flora με βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4.     Στο μίγμα αυγών ζάχαρης, προσθέτουμε το ⅓ από το αλεύρι, τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ, το γάλα, το αλάτι και το Flora με βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  5.     Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.     
  6.     Πλάθουμε τα κουλούρια είτε σε κορδόνια στριφτά ή σε άλλο σχέδιο που μας αρέσει.     
  7.     Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλες, αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Κλείστε τα κουλούρια σας σε βάζο με 2 κύβους ζάχαρη για να διατηρηθούν τραγανά για πολύ καιρό.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια