Υλικά
Υλικά για 50 κουλούρια:
- 40 γρ. αμμωνία
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας βανίλια
- 125 ml γάλα χλιαρό
- 1.200 γρ. αλεύρι μαλακό
- 250 γρ. Flora με βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 αυγά
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
- Σ’ ένα ποτήρι με τον χυμό του πορτοκαλιού προσθέτουμε την αμμωνία.
- Βάζουμε το Flora με βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μίγμα αυγών ζάχαρης, προσθέτουμε το ⅓ από το αλεύρι, τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ, το γάλα, το αλάτι και το Flora με βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
- Πλάθουμε τα κουλούρια είτε σε κορδόνια στριφτά ή σε άλλο σχέδιο που μας αρέσει.
- Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλες, αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Κλείστε τα κουλούρια σας σε βάζο με 2 κύβους ζάχαρη για να διατηρηθούν τραγανά για πολύ καιρό.