Αχλαδόπιτα αφράτη και ευωδιαστή
Υλικά για 6-8 άτομα
Για την πίτα
4-5 αχλάδια
1 κρόκος αυγού
250 γραμμάρια κουβερτούρα
90 γραμμάρια γάλα
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
10 γραμμάρια λικέρ της αρεσκείας σας
70 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι
8 γραμμάρια ξερή μαγιά ή 16 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
Για τη διακόσμηση
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 10 κουταλάκια του γλυκού νερό μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι.
- Ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο αφού αφήσετε περίπου 80 γραμμάρια ζύμης στην άκρη.
- Βάζετε σε ταψάκι το φύλλο αφού λαδώσετε και από πάνω αφού καθαρίσετε κόβετε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.
- Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και όταν κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε πολύ γρήγορα τον κρόκο ανακατεύοντας.
- Αδειάζετε τη σοκολάτα πάνω από τα αχλάδια, απλώνετε ομοιόμορφα και με τη ζύμη που κρατήσατε κάνετε λεπτές λωρίδες σχέδια πάνω από την πίτα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια