Υλικά για 4-6 άτομα
450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
112 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε ζάχαρη άχνη και χτυπάτε ξανά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε ξανά.
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέτετε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα και ανακατεύετε αργά.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια ανακατεύετε απαλά με το σοκολατένιο μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια