Υλικά
2 πακέτα πτι μπερΚρέμα
1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές νισεστέ
2 κουταλιές αλεύρι
150 ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
2 κρόκους
2 βανίλιες
Γέμιση
500 γρ τριμμένα μήλα
100 γρ καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
50 γρ σταφίδες
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Εκτέλεση
- Για την κρέμα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις βανίλιες.
- Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
- Προαιρετικά αναμειγνύουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
- Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε νερό με τον χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
- Όταν χάσουν τα υγρά τους προσθέτουμε τις σταφίδες και αν έχουμε χρησιμοποιήσει κονιάκ αφήνουμε για 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
- Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
- Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με μπισκότα.
- Βάζουμε το κρύο μείγμα με τα μήλα και κάνουμε μια στρώση από μπισκότα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μπισκότα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια