Top Social Icons

16 Νοεμβρίου 2018

Νηστίσιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα και πορτοκάλι

Νηστίσιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα και πορτοκάλι


Υλικά

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι (του γλυκού) σόδα φαγητού
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού (όσο επιθυμείτε)
περίπου 2κ.γ κανέλα
περίπου ένα κ.γ γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)


Εκτέλεση

Αρχικά τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο,το σπορέλαιο και το χυμό από το πορτοκάλι (αφού πρώτα έχουμε διαλύσει στο χυμό τη σόδα).

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το baking powder, τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καθώς παράλληλα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια (όχι όμως πολύ σφιχτό).

Αργότερα, παίρνουμε λίγο-λίγο το ζυμάρι και με τα ειδικά θηκάκια για σχέδια δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε στα μπισκοτάκια μας.

Τέλος, αφού απλώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας, βάζουμε πάνω τα μπισκότα και για 20-25′ (μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν) στο φούρνο στον αέρα στους 180°C.


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια