Top Social Icons

16 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικες Καραμέλες γάλακτος!

 Χριστουγεννιάτικες Καραμέλες γάλακτος!

Υλικά για 80 καραμέλες:

225 γρ. ζάχαρη
180 ml σκούρο σιρόπι καλαμποκιού
170 γρ. βούτυρο (κομμένο σε κομμάτια)
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρίμαχο ταψί 28x18 εκατοστών.

Ρίξτε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, το βούτυρο και τη μισή κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύτε συνεχώς και ξύνετε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα ανθεκτική στη θερμότητα.

Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, ζεστάνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο φούρνο και προσθέστε την σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αν ρίξετε όλη την κρεμά τότε η καραμέλα που βράζει θα κρυσταλλωθεί απότομα.

Ανακατεύετε συχνά καθώς το μείγμα αρχίζει να πήζει και στη συνέχεια ανακατέψτε συνεχώς καθώς αρχίζει να σκουραίνει. Για να δείτε αν το μείγμα είναι έτοιμο, ρίξτε μια κουταλιά μέσα σε κρύο νερό, αφήστε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια βγάλτε το έξω. Αν κρατήσει το σχήμα μπάλας σταματήστε το βράσιμο. Αν όχι, συνεχίστε και επαναλάβετε τη δοκιμή.



Αφαιρέστε από την κουζίνα, προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί. ΜΗΝ ξύσετε τις πλευρές της κατσαρόλας. Η καραμέλα που έχει προσκολληθεί στις πλευρές έχει κρυσταλλωθεί και θα σβολιάσει τις καραμέλες σας. Απλά χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να ρίξετε και να απλώσετε απαλά όλο το υγρό μείγμα καραμέλας. Αφήστε να κρυώσει εντελώς όλη τη νύχτα.

 Χριστουγεννιάτικες Καραμέλες γάλακτος!

Κόψτε κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού μήκους 5 και πλάτους 10 εκατοστών αντίστοιχα. Κόψτε την καραμέλα σε τετράγωνα και τοποθετήστε κάθε ένα στο κέντρο του χαρτιού. Τυλίξτε και συστρέψτε τα άκρα.

 Χριστουγεννιάτικες Καραμέλες γάλακτος!

photos via garnishandglaze
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια