Top Social Icons

24 Νοεμβρίου 2016

Μπισκότα με κρέμα λεμονιού

Μπισκότα με κρέμα λεμονιού
Προετοιμασία 15' | Έτοιμο σε 18-22' | Μερίδες 20 


Η παρακάτω λιχουδιά είναι τόσο μα τόσο γλυκιά τόσο στο μάτι όσο και στη γεύση που θα σας κάνει να ερωτευτείτε τα μπισκότα με κρέμα λεμονιού !!


Υλικά


    1/2 φλ. ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    1/4 του φλ. ‏άχνη ζάχαρη
    1 ‏κρόκος αυγού (χωρίς καθόλου ασπράδι)
    1/2 κ.σ. ‏τριμμένο ξύσμα λεμονιού
    1 κ.σ. ‏χυμός λεμονιού
    1/2 κ.γ. ‏αλάτι
    1 1/4 του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
    1/2 φλ. ‏κρέμα/πουτίγκα λεμονιού


Εκτέλεση



  •     Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 180 C και τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
  •     Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 3-4 λεπτά.
  •     Στη συνέχεια προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι. Ρυθμίστε το μίξερ στην χαμηλώτερη ταχύτητα που έχει ( 1 ) και προσθέστε το αλεύρι κι ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν σβόλοι.
  •     Μαζέψτε τη ζύμη από τα τοιχώματα. Μην τη ζυμώσετε , απλώς μαζέψτε ελαφρά τη σε μια «μπάλα» .
  •     Παίρνετε 1 κ.σ. ζύμης (2,5 – 3 εκ. περίπου) και σχηματίζετε μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει αφήνοντας 2,5 – 3 εκ. περίπου απόσταση από το καθένα . Με ένα δαχτύλο που θα έχετε αλευρώσει σχηματίστε μια «λακούβα» στο κέντρο κάθε μπαλίτσας.
  •     Ψήστε για 18-20 λεπτά μέχρι σχεδόν να έχουν σφίξει τα μπισκότα και να έχει χρυσίσει η επιφάνεια τους.
  •     Αποσύρετε τα μπισκότα από τον φούρνο. Αν η «λακούβα» στην επιφάνεια τους έχει μειωθεί τότε όσο είναι καυτά , με την πίσω μεριά ενός κουταλιού τα πιέζετε προς τα κάτω ώστε να ανοίξει προκειμένου να χωρέσει 1 κ.γ. κρέμας λεμονιού. Ψήστε για 2 λεπτά ακόμα για να σταθεροποιηθεί η νέα φόρμα του μπισκότου.
  •     Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια