Top Social Icons

24 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας


Μια υπέροχη και κλασική συνταγή των Χριστουγέννων. Λαχταριστός χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας, το κλασικό γαλλικό γλυκό Buche de Noel που οι Γάλλοι σερβίρουν μετά το κυρίως γεύμα των Χριστουγέννων.



Υλικά


Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε

    180 γραμμάρια ‏κουβερτούρα
    5 ‏αυγά
    180 γραμμάρια ‏ζάχαρη άχνη


Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

    12 κουταλιές ‏nutella
    700 γραμμάρια ‏τυρί κρέμα
    4 κουταλιές της σούπας ‏κονιάκ


Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε

    300 γραμμάρια ‏κουβερτούρα
    ‏ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση



  •     Χτυπάτε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  •     Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνετε την κουβερτούρα.
  •     Προσθέτετε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά.
  •     Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα της κουβερτούρας.
  •     Σε ένα ταψί 28×38 εκ. απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε τη ζύμη από το παντεσπάνι.
  •     Ψήνετε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά.
  •     Το βγάζετε από το φούρνο, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει.
  •     Όταν κρυώσει το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  •     Το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  •     Σε ένα μπολ βάζετε το cream cheese, τη nutella και το κονιάκ.
  •     Στον πάγκο, στρώνετε, αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι.
  •     Απλώνετε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγετε σε ρολό.
  •     Καλύπτετε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμείτε με φλούδες σοκολάτας.
  •     Από πάνω πασπαλίζετε με άφθονη άχνη ζάχαρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια