Top Social Icons

26 Νοεμβρίου 2016

Σπρέντ αλμυρής καραμέλας με σοκολάτα πραλίνα

 Σπρέντ αλμυρής καραμέλας με σοκολάτα πραλίνα



Υλικά


    250 κρέμα γάλακτος ζωική
    100γρ. ζάχαρη
    1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα (170 γρ.)
    80γρ. βούτυρο
    1 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση 



    Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βάλτε την ζάχαρη και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά.

    Όταν αρχίσει να λιώνει, ανακατέψτε με ένα κουτάλι προσεχτικά σπάζοντας τους σβόλους που ίσως δημιουργηθούν.

    Όταν αρχίσει η καραμέλα να παίρνει έντονο καφέ χρώμα αποσύρετε από την εστία και ρίξτε σιγά σιγά την βραστή κρέμα γάλακτος.

    Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως η καραμέλα .

    Ρίξτε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, το βούτυρο και το αλάτι.

    Αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας και μεταφέρετε σε ένα βάζο.

    Διατηρήστε στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με την πυκνότητα που επιθυμείτε. Στο ψυγείο για πιο σφιχτή και εκτός για πιο κρεμώδες υφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια