Υλικά
1000 gr. κάστανα
1000 gr. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 κάψουλα βανιλλίνης
1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μεγάλη με αρκετό νερό.
- Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα.
- Τα βράζουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά.
- Βγάζουμε την φλούδα τους και το το εσωτερικό ινώδες φλούδι με προσοχή (διαλύονται εύκολα).
- Τα βάζουμε πάλι σε καθαρό νερό και τα βράζουμε ανάλογα με το πόσο σκληρά θέλουμε να είναι στο γλυκό, ελέγχουμε διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν ως το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Τα ρίχνουμε σε τρυπητό.
- Βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό μαζί με την ζάχαρήμας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Κατόπιν αδειάζουμε τα κάστανα πάλι μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό ξύλο κανέλας.
- Εάν θέλουμε να έχει πιο έντονη γεύση κανέλας, προσθέτουμε επιπλέον.
- Στίβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε την βανίλια και βράζουμε εκ νέου για 15′ λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη για μία ημέρα.
- Κατόπιν βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις.
- Κάνουμε το ίδιο πράγμα για τις επόμενες 2 ημέρες, δηλαδή βράζουμε μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις.
- Την τελευταία μέρα αυτής της διαδικασίας μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια