Top Social Icons

24 Νοεμβρίου 2016

Γλυκό Κουταλιού Κάστανο

Γλυκό Κουταλιού Κάστανο



Υλικά


    1000 gr. κάστανα
    1000 gr. ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλα
    1 κάψουλα βανιλλίνης
    1 λεμόνι


Εκτέλεση



  •     Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μεγάλη με αρκετό νερό.
  •     Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα.
  •     Τα βράζουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά.
  •     Βγάζουμε την φλούδα τους και το το εσωτερικό ινώδες φλούδι με προσοχή (διαλύονται εύκολα).
  •     Τα βάζουμε πάλι σε καθαρό νερό και τα βράζουμε ανάλογα με το πόσο σκληρά θέλουμε να είναι στο γλυκό, ελέγχουμε διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν ως το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  •     Τα ρίχνουμε σε τρυπητό.
  •     Βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό μαζί με την ζάχαρήμας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  •     Κατόπιν αδειάζουμε τα κάστανα πάλι μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό ξύλο κανέλας.
  •     Εάν θέλουμε να έχει πιο έντονη γεύση κανέλας, προσθέτουμε επιπλέον.
  •     Στίβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε την βανίλια και βράζουμε εκ νέου για 15′ λεπτά περίπου.
  •     Βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη για μία ημέρα.
  •     Κατόπιν βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις.
  •     Κάνουμε το ίδιο πράγμα για τις επόμενες 2 ημέρες, δηλαδή βράζουμε μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις.
  •     Την τελευταία μέρα αυτής της διαδικασίας μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια