Υλικά
Για τα Μπισκότα
325 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 gr. βούτυρο
175 gr. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για την Επικάλυψη
100 gr. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, baking powder, την σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα.
- Η ζύμη που θα πάρουμε δεν κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια, αλλά ούτε είναι σφιχτή.
- Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Κόβουμε ισόποσα κομμάτια ζύμης και τα κάνουμε μπαλάκια τα κυλάμε στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω τους .
- Στρώνουμε σε ταψί ένα φύλλο λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης με απόσταση στο ταψί.
- Στη συνέχεια πατάμε ελαφρά τις μπάλες ελαφρά να πλατύνουν.
- Ψήνουμε 10-12 λεπτά στο αερόθερμο στους 170° C.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.
- Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή κουτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια