Top Social Icons

24 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με Τζίντζερ και Λεμόνι

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με Τζίντζερ και Λεμόνι



Υλικά


 Για τα Μπισκότα
    325 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    125 gr. βούτυρο
    175 gr. ζάχαρη
    2 κουταλιές της σούπας γάλα
    ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
    ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
    1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
    1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

   Για την Επικάλυψη
    100 gr. ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Εκτέλεση 



  •     Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  •     Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  •     Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
  •     Προσθέτουμε το αλεύρι, baking powder, την σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα.
  •     Η ζύμη που θα πάρουμε δεν κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια, αλλά ούτε είναι σφιχτή.
  •     Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με την κανέλα.
  •     Κόβουμε ισόποσα κομμάτια ζύμης και τα κάνουμε μπαλάκια τα κυλάμε στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω τους .
  •     Στρώνουμε σε ταψί ένα φύλλο λαδόκολλα.
  •     Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης με απόσταση στο ταψί.
  •     Στη συνέχεια πατάμε ελαφρά τις μπάλες ελαφρά να πλατύνουν.
  •     Ψήνουμε 10-12 λεπτά στο αερόθερμο στους 170° C.
  •     Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.
  •     Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή κουτιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια