Top Social Icons

24 Νοεμβρίου 2016

Crème Brûlée με γιαούρτι

Crème Brûlée με γιαούρτι



Υλικά


1 κλωναράκι βανίλια
600ml Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ, με 35% λιπαρά
8 κρόκοι αυγού
5κ.σ. καστανή ζάχαρη
200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το Total, προσέχοντας να μην βράσουν.

    Σκίζουμε κάθετα το κλωναράκι βανίλιας, αφαιρούμε το εσωτερικό του με ένα μαχαίρι και το προσθέτουμε στο μίγμα.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.

    Ρίχνουμε μέσα σε αυτούς το ζεστό μείγμα της κρέμας.

    Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και σουρώνουμε.

    Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό.

    Ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.

    Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο (το κάψιμο πρέπει να γίνει λίγο πριν το σερβίρισμα).

    Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Καλή απόλαυση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια