Top Social Icons

8 Νοεμβρίου 2016

Γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού

Γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού



Υλικά


    Για τη βάση:

    1 πακέτο μπισκότα digestive αλεσμένα σε σκόνη
    3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
 

Για τη γέμιση:

    220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
    1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
    1/2 φλ. τσαγιού χυμός λάιμ ή λεμονιού
    1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
    ξύσμα ή λεπτές φλούδες λάιμ ή λεμονιού για γαρνίρισμα
    200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετικά)


Εκτέλεση


    Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰ C και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι διαστάσεων βάσης 22 εκ. περίπου.

    Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα, στο multi, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

    Για τη γέμιση: Χτυπάτε σε μπολ το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

    Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λάιμ ή λεμονιού και χτυπάτε για ακόμα 1 λ. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα, πλέον, βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με φλούδες ή ξύσμα λεμονιού ή λάιμ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να κρυώσει καλά.

    Πριν σερβίρετε αφήστε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λ, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε γαρνίροντάς της προαιρετικά με σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια