Top Social Icons

8 Νοεμβρίου 2016

Κρέμα κάστανο

Προετοιμασία: 1 ώρα και 20 λεπτά


Αγοράστε κάστανα και φτιάξτε κρέμα κάστανο. Μπορείτε να τη φάτε με ψωμί ή να τη βάλετε σε τούρτες και τάρτες.

Υλικά


    1 κιλό κάστανα (ζυγισμένα ακαθάριστα)
    1 κ.γ. αλάτι
    500 γρ. νερό + άφθονο επιπλέον για το βράσιμο των κάστανων
    750 γρ. ζάχαρη
    1 βανίλια (κλωναράκι), σχισμένο κατά μήκος στη μέση
    1 σφηνάκι ρούμι, μαύρο ή κονιάκ

Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μια χαρακιά στο πλαϊνό μέρος κάθε κάστανου από την κορυφή προς τη βάση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα λίγα-λίγα και με τη μύτη ενός μαχαιριού τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τη μαλακή εσωτερική μεμβράνη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό, τη ζάχαρη και τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα ¾ του σιροπιού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο υπόλοιπο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ποτό, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια