Top Social Icons

26 Νοεμβρίου 2016

Κλασικά ιταλικά cannoli



Μια εξαιρετική συνταγή για ιταλικά cannoli που ακούτε, αλλά ίσως να μην έχετε βρει μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε!


Υλικά


    67γρ. ‏ανάλατο βούτυρο
    120γρ. ‏άχνη ζάχαρη
    60γρ. ‏αλεύρι για ψωμί
    60γρ. ‏μελάσσα
    2γρ. ‏τζίντζερ
    500γρ. ‏ρικότα
    180γρ. ‏ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
    ‏σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση


    Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι , το τζίντζερ και τη μελάσσα μέχρι να έχετε ένα σκούρο μείγμα.

    Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα σας (περίπου 20γρ. η κάθε μία) και βάλτε τις σε ένα ταψί ψησίματος στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα. Ψήστε στους 160C για 8-10 λεπτά. Συμβουλή: Να αφήσετε αρκετό κενό μεταξύ τους.

    Ταυτόχρονα αναμείξτε καλά το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα σας. Κατόπιν αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο.

    Αφού βγάλετε τη ζύμη για τα cannoli από το φούρνο (θα δείτε ότι από μπάλες έχουν αποκτήσει ένα κυκλικό οριζόντιο σχήμα) αφήστε τα να κρυώσουν για 3 λεπτά. Ύστερα σχηματίστε τη κάθε ζύμη σε μορφή που έχουν τα cannoli (ίσως μια φόρμα αντίστοιχη που θα βρείτε σε ειδικά καταστήματα μαγειρικής να βοηθούσε).

    Γεμίστε έναν κορνέ με το μείγμα με τη ρικότα και κατόπιν γεμίστε τα cannoli σας. 

Τέλος ρίξτε στις 2 άκρες του κάθε cannoli σταγόνες σοκολάτας και απολαύστε τα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια