Top Social Icons

10 Νοεμβρίου 2016

Μιλφέιγ με φράουλα

Μιλφέιγ με φράουλα


Υλικά

4 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
½ κ.τ.γ. μαστίχα
45 γρ. αλεύρι
650 ml γάλα
100 ml χυμό φράουλα
50 ml λικέρ φράουλα ή βύσσινο
100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένης σε σαντιγί
400 γρ. σφολιάτα
300 γρ. φράουλες
30 γρ. ζάχαρη



Χτυπάμε για πολύ ώρα τους κρόκους και τα 150 γρ. ζάχαρης, προσθέτουμε την μαστίχα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το γάλα χλιαρό και το λικέρ.

Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία κι ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Αφού βράσει για 2', την βγάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει κάπως για να μην σχηματίσει κρούστα.

Μπορούμε να παραλείψουμε το λικέρ αν δεν είναι της αρεσκείας μας και να προσθέσουμε την ποσότητά του σε γάλα.

Βάζουμε σε ταψί το φύλο της σφολιάτας, κομμένο σε λουρίδες 6 εκατοστών, τα τρυπάμε ανά 3 εκ. με το πιρούνι και τα ψήνουμε στους 240 °C για 20 λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλουμε, τα γυρίζουμε και από τη άλλη πλευρά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και χωρίζουμε το κάθε φύλο σε δύο μέρη κόβοντας οριζοντίως.

Κόβουμε τις φράουλες σε κομματάκια (αν θέλουμε, κρατάμε κάποιες ολόκληρες για διακόσμηση).
Τις βράζουμε σε ένα ρηχό σκεύος μέχρι να γίνουν σαν πηκτή μαρμελάδα.

Παίρνουμε κουταλιά–κουταλιά τη σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά.

Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε πιατέλα και το αλείφουμε ομοιόμορφα με την μισή κρέμα. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο, βάζουμε την μαρμελάδα με την υπόλοιπη κρέμα και ολοκληρώνουμε με το τρίτο φύλλο.

Ιδανικά, έχουμε παγώσει την κρέμα και το συναρμολογούμε λίγο πριν το σερβίρουμε.
Αν δεν καταναλωθεί αυθημερόν, διατηρείται στην κατάψυξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια