Top Social Icons

16 Ιουλίου 2017

Ψωμάκια Creme de Parisienne!

Ψωμάκια Creme de Parisienne!


Φτιάξτε μοναδικά και λαχαριστά ψωμάκια γεμιστά με κρέμα. Υπέροχη γεύση και σχήμα. Δείτε παρακάτω βήμα βήμα τη συνταγή.





Συστατικά
Για τη ζύμη:
375 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
5 γρ. ξηρή μαγιά (ή 15 νωπή)
75 γρ. ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
12 γρ. γάλα σε σκόνη
40 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 μικρό αυγό
195 ml νερό (ή γάλα ή μίγμα γάλα και νερό 1: 1)

Για την κρέμα:
350 ml γάλα
2 κρόκοι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
βανίλια
40 γρ. βούτυρο
50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα στο μπλέντερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:
Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, σκόνη γάλακτος, μαγιά, ζάχαρη και αλάτι. Χτύπησε το αυγό με ένα πιρούνι και προσθέστε το μαζί με το νερό σταδιακά στο μείγμα, ζυμώνοντας. Προσθέστε το ξύσμα και το βούτυρο στο μέσο της ζύμης. Η ζύμη μπορεί να κολλάει λίγο, αλλά δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλο αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.

Για την κρέμα:
Διαλύστε το κορν φλάουρ στο γάλα, προσθέστε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς (όταν η κρέμα είναι έτοιμη αρχίζει να κάνει φουσκάλες).
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε το βούτυρο, χτυπημένο ελαφρά, τα αμύγδαλα και το χυμό, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Αλευρώστε μια επιφάνεια και χωρίστε τη ζύμη σε 15 κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα περίπου 12-15 εκατοστά. Βάλτε κρέμα στην μια άκρη και κλείστε τη ζύμη πολύ καλά.



Κόψτε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τυλίξτε τις σε ρολά .



Τοποθετήστε τα ρολά σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα 30 λεπτά. Αλείψτε τα ρολά με κρόκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Βγάλτε τα ψωμάκια από το φούρνο, σκεπάστε τα με μια πετσέτα και αφήστε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.



ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Μπορείτε να φτιάξετε και σοκολάτα «παριζιάνικη», αντικαθιστώντας στη ζύμη 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι με σκόνη κακάο. Σε αυτήν την περίπτωση, στην κρέμα είναι καλύτερο να προστεθεί σοκολάτα αντί για βούτυρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια