Top Social Icons

14 Απριλίου 2019

Πασχαλινά Μπισκότα - Κοτοπουλάκια

Πασχαλινά Μπισκότα - Κοτοπουλάκια


Υλικά  

    1/8 φλιτζανιού (2 κ.σ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    1/4 φλιτζανιού μέλι
    1 αυγό,σε θερμοκρασία δωματίου
    Ξύσμα από 1 λεμόνι
    1 φλιτζάνι + 2 κ.σ. αλεύρι
    1/8 κ.γ. αλάτι
    1 κ.γ. baking powder
    1 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού (προαιρετικά)
    ½ φλιτζάνι ξερή τριμμένη καρύδα σε νιφάδες
    Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
    Πορτοκαλί candy melts (κρεμώδη καραμελάκια, εύκολα στο λιώσιμο)
    Ζαχαρωτές μαύρες πέρλες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε μία σταγόνα νερό στο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να το διαλύσουμε.

Αναμιγνύουμε το χρωματιστό υγρό με τις νιφάδες καρύδας, ανακατεύοντας μέχρι να βαφτούν κίτρινες. Είναι καλύτερα να προσθέτουμε το χρωματιστό υγρό λίγο λίγο γιατί δεν θέλουμε να βραχεί η καρύδα μας, μόνο να βαφτεί. Μόλις βαφτεί όλη η ποσότητα κίτρινη, βάζουμε την καρύδα στην άκρη.

Λιώνουμε μερικά κρεμώδη καραμελάκια. Χρησιμοποιούμε μία οδοντογλυφίδα για να σχεδιάσουμε με αυτά πολλά ποδαράκια κοτόπουλων (μία μακριά γραμμή και γύρω γύρω δύο κοντές γραμμές) πάνω σε λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για την ώρα.

Σε άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το βούτυρο και το μέλι.

Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα λεμονιού, αν το χρησιμοποιήσουμε.

Τώρα ενώνουμε το μίγμα του αλευριού με τα υγρά υλικά μέχρι να έχουμε μία ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο ή τουλάχιστον για μερικές ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 24 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι, αποσπάμε το 1/3 και το ρολάρουμε σε ένα μικρό μπαλάκι (το κεφάλι).

Ρολάρουμε τα υπόλοιπα 2/3 του κομματιού σε ένα μεγαλύτερο μπαλάκι (το σώμα).

Τοποθετούμε το μεγάλο μπαλάκι σε λαμαρίνα σκεπασμένη με λαδόκολλα.

Με το δάκτυλο κάνουμε μία μικρή χαρακιά στο κέντρο της μεγάλης μπάλας. Βάζουμε τη μικρή μπάλα πάνω στην εσοχή και βεβαιωνόμαστε ότι το κεφάλι είναι γερά κολλημένο στο σώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

Βάζουμε δύο μαύρες πέρλες σε κάθε «κεφάλι» για μάτια. Μετά ρολάρουμε κάθε «κοτοπουλάκι» στην κίτρινη καρύδα, να το καλύψει εντελώς.

Τοποθετούμε τα «κοτοπουλάκια» πίσω στη λαμαρίνα και ψήνουμε τα μπισκότα για 16 λεπτά περίπου, μέχρι να σκουρύνουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στις λαμαρίνες.

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση τους.

Με μία οδοντογλυφίδα απομακρύνουμε προσεκτικά την καρύδα που έχει σκεπάσει τα «μάτια».

Επίσης, απομακρύνουμε την καρύδα λίγο κάτω από τα μάτια για να λειάνουμε την περιοχή που θα βάλουμε το ράμφος.

Λιώνουμε μερικά ακόμα καραμελάκια. Για να φτιάξουμε το ράμφος, με μία οδοντογλυφίδα απλώνουμε μία μικρή σταγόνα από τα λιωμένα καραμελάκια στα σημεία που μόλις λειάναμε και τραβάμε την οδοντογλυφίδα για να
σχηματιστεί μία μυτερή άκρη.

Παίρνουμε δύο ποδαράκια. Τα τοποθετούμε σε απόσταση 1 εκ. το ένα από το άλλο πάνω σε μία λαδόκολλα. Επαλείφουμε κάθε ποδαράκι με λίγη λιωμένη καραμέλα και έπειτα πιέζουμε ένα μπισκότο στην κορυφή των δύο «ποδιών», αφήνοντας λίγο να προεξέχει. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα μπισκότα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Αν χρειάζεται, γυρνάμε το μπισκότο ανάποδα και προσθέτουμε λίγο περισσότερη λιωμένη καραμέλα για να συγκρατεί καλύτερα τα πόδια στη θέση τους.

Έπειτα τα ξαναβάζουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια