Top Social Icons

17 Μαΐου 2016

Μελόπιτα Σίφνου

Μελόπιτα Σίφνου

Προετοιμασία: 10′  | Έτοιμο σε: 60′  | Μερίδες: 8 


Υλικά που θα χρειαστούμε:




1.000 gr. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
300 ml. μέλι
100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τύπου Κέρκυρας


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!

Βούτυρο ΧΩΡΙΟ Μελόπιτα Σίφνου


Σημειώσεις για την Συνταγή:

– Η μελόπιτα μοιάζει πάρα πολύ με ένα τσιζ κέικ, αν θέλετε μπορείτε σε παραλλαγή να περιχύσετε με μια σπιτική μαρμελάδα.
– Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, περγαμόντο ή κίτρο.
– Προτιμήστε ένα θυμαρίσιο μέλι.

Συνταγές με Βούτυρο ΧΩΡΙΟ
Συνταγές για Μελόπιτα Σίφνου
Συνταγή για Μελόπιτα Σίφνου
Μελόπιτα Σίφνου Συνταγή
Μελόπιτα Σίφνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια