Υλικά
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. τζιν
1 κ.σ. τόνικ
1/2 λάιμ - το χυμό του
1/2 λάιμ - το ξύσμα του
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τη μαύρη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το τζιν, το τόνικ, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ και το βούτυρο και ανακατέψτε. Αφαιρέστε το μείγμα από το μπεν μαρί και τοποθετείστε το στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.
- Κατόπιν με τη βοήθεια ενός κουταλιού σχηματίστε τις τρούφες και τοποθετήστε τις πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά αυτή τη φορά.
- Με τη βοήθεια ενός πηρουνιού ή μιας οδοντογλυφίδας βουτήξτε κάθε τρούφα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο ακόμα ξύσμα από λάιμ ή / και λευκή σοκολάτα, τοποθετήστε τις για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο και απολαύστε τις τέλειες τρούφες σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια