Top Social Icons

13 Μαΐου 2019

Καρυδόπιτα με φύλλα

Καρυδόπιτα με φύλλα
Πεντανόστιμη καρυδόπιτα με φύλλα

Υλικά

    200 γρ ζάχαρη
    3 αυγά
    200 ml γάλα
    200 ml σπορέλαιο
    160 γρ σιμιγδάλι χονδρό
    130 γρ αλεύρι
    200 γρ καρύδια
    1 μπέικιν
    3 βανίλιες
    1 κουταλάκι κανέλα
    ½ κουταλάκι γαρίφαλο
    Σιρόπι
    600 γρ ζάχαρη
    700 ml νερό
    Χυμό από ½ λεμόνι
    Άλειμμα
    100 γρ βούτυρο
    80 ml σπορέλαιο

Εκτέλεση

  1.  Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν και τα αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
  2. κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  3. Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.
  4. Λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα διπλώνουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε.
  5. λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος 38×30 εκατοστών και τοποθετούμε τα φύλλα.
  6. Τα λαδώνουμε πολλή καλά και τα πατάμε ελαφρώς ώστε να έρθουν σε ευθεία.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  8. Βάζουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  9. Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τα καρύδια, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  10. Την απλώνουμε πάνω από τα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  11. Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
  12. Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες με σαντιγί ή παγωτό.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια