Πεντανόστιμη καρυδόπιτα με φύλλα
Υλικά
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
200 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
160 γρ σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ αλεύρι
200 γρ καρύδια
1 μπέικιν
3 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Άλειμμα
100 γρ βούτυρο
80 ml σπορέλαιο
3 αυγά
200 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
160 γρ σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ αλεύρι
200 γρ καρύδια
1 μπέικιν
3 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Άλειμμα
100 γρ βούτυρο
80 ml σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν και τα αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
- κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.
- Λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα διπλώνουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε.
- λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος 38×30 εκατοστών και τοποθετούμε τα φύλλα.
- Τα λαδώνουμε πολλή καλά και τα πατάμε ελαφρώς ώστε να έρθουν σε ευθεία.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Βάζουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τα καρύδια, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Την απλώνουμε πάνω από τα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
- Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες με σαντιγί ή παγωτό.
Πηγή