Top Social Icons

26 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα Cupcakes Μήλο Τσάι και Κανέλα

Χριστουγεννιάτικα Cupcakes Mήλο Τσάι και Κανέλα
Προετοιμασία: 10' | Μαγείρεμα: 15' | Έτοιμο σε: 25' | Μερίδες: 14



Υλικά


Για τα Cupcakes
    100 gr. ζάχαρη
    200 gr. αλεύρι φαρίνα
    80 gr. βούτυρο
    125 ml. γάλα φρέσκο
    125 ml. αφέψημα τσαγιού κρύο
    1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
    1 μεγάλο πράσινο μήλο
    ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
    1 αυγό

 Για την Βουτυρόκρεμα
    50 gr. βούτυρο
    200 gr. άχνη ζάχαρη
    1 κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια
    2 κουταλιές της σούπας λικέρ κανέλα

Για την Ζαχαρόπαστα
    175 gr. marshmallows
    500 gr. ζάχαρη άχνη
    1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη βρώσιμη
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Επιπλέον θα Χρειαστείτε
    Χρώματα ζαχαροπλαστικής
    Χάρτινες θήκες για τα cupcakes
    Κουπ πάτ για τα σχέδια



Εκτέλεση


    τα cupcakes

    Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε το αυγό,την βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
    Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα μήλα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
    Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά εναλλάξ με το τσάι.
    Διαλύουμε την σοδά στο ξύδι και προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά!
    Μοιράζουμε μία κουταλιά της σούπας γεμάτη ζύμη σε κάθε χάρτινο φορμάκι.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φόύρνο στον αέρα στους 170°C για 14-15 λεπτά, δοκιμάζουμε βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα!
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά!

    H βουτυρόκρεμα

    Χτυπάμε την κρέμα για 5 λεπτά στο μίξερ σε δυνατη ταχύτητα.
    Προσθέτουμε την άχνη.το βούτυρο,την βανίλια και το λικέρ. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
    η ζαχαρόπαστα Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τα marshmallows με 2 κουταλιές της σούπας καυτό νερό μέχρι να γίνουν ρευστή κρέμα.,προσθέτουμε το βούτυρο.
    Σε μία λεκάνη αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε την άχνη σταδιακά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
    Συναρμολόγηση Απλώνουμε στα κεκάκια την βουτυρόκρεμα. Στολίζουμε με τα σχέδια που μας αρέσουν,χρωματίζοντας την ζαχαρόπαστα και κόβοντας σε διάφορα σχέδια.

    Διατηρούνται εκτό ψυγείου για 2-3 ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια